keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Vauva on kohta 1,5v!

Noin puolitoistavuotiaan hevosvauvan varsaleikit ovat jo takanapäin, ja vaikka niitä oli ihana katsella, kyllä elämä on helpottunut huomattavasti. Nykyään poika osaa jo kaiken, minkä aikuisetkin hevoset, näin yleisestiottaen: se on erittäin hyväkäytöksinen esimerkiksi hoitotoimenpiteissä, eikä talutuksenkaan päässä kiirehdi kovasti. Söpöä hevosvauvaa ei ole enää olemassakaan, mutta hyväkuntoinen nuori poika on sen tilalla.

Sen vähän mitä koulutusta on aloitettu (toisinsanoen ihan vain ilman kärryjä takaa ohjastettu pienen opetuksen vuoksi kahdelta puolen talutettuna), voin kertoa kaikkien puolesta, että hyvin on mennyt. Ei Star Monkey osoita mitää yli-inhimillisiä älynlahjoja tai kasvata itselleen siipiä, mutta ei se ainakaan ole keskivertoa hankalampi tai vastusta erityisesti. Kun ori on kaksivuotias, sillä aletaan ajelemaan ihan oikeasti, ja luulen, että koelähtöäkin voidaan kokeilla jo aksivuotiaana, jos mitään erikoista uhmaikää tai takapakkia ei tule. Mikäli se menee ookoo, yritän suostutella muut kaksi omistajaa hyväksymään vielä opetuslähdönkin kokeilemisen, ja sitten saa minun puolestani kaksivuotiskausi olla ohitse. Mielessä on siis vain kokeilu, ja avainsana onkin Star Monkeyn OPETTAMINEN ravihevoseksi.

Näyttelytkin ovat menneet, ja siellä ori oli tutuimman ihmisensä, kasvattajansa Lokin kanssa kokeilemassa. Kirjallisia tuloksia en ole vielä saanut kätösiini, ja ennen sitä en ainakaan minä voi julkaista edes arvelua. En ehtinyt paikalle työkiireiden vuoksi, ja valokuvista on vähän paha sanoa, millaisia ne muut varsat sitten oikeasti olivat. Oli sija ensimmäinen tai viimeinen, eihän se vielä mitään kerro, koska Star Monkey kehittyy vielä myös ulkonäkönsä puolesta. Sehän on vieläkin pikkulapsi!

Toissapäivänä ori oli eläinlääkärin tarkastuksessa kotitallillaan. Sille kaikki sellainen on vieläkin aivan täysin uutta ja ihmeellistä, joten niinpä se suhtautui normaalien hevosten tapaan eläinlääkäriin hivenen uteliaasti ja hieman arasti. Kun poika tajusi, ettei eläinlääkäri satu, eikä siitä kuulu kovia ääniäkään, se rentoutui silmiinnähden. Ehkä se yhdisti lääkärin ja kengityssepän toisiinsa - olisitte vain nähneet, millainen show siitäkin tuli, kun seppä ilmestyi kuvioihin lyömään ensimmäisiä kenkiä jalkoihin. Minä olin aivan varma, että seppäparka saa kavionkuvat takamuksilleen, mutta asiantuntevana tyyppinä hän rauhoitteli oria itse, kun huomasi sen jännittävän ihan kamalasti. Uskon, että seuraava kengitys on enää vain pienimuotoinen sirkus, ja kolmas menee ihan rutiinilla. Star Monkey on fiksu poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti